De naam van deze pagina suggereert terecht een verband tussen Jan en Mac.

Deze inmiddels 30 jaar durende connectie heeft mede geleid tot veel arbeidsvreugde. Hoewel de arbeid al enkele jaren achter de rug is, is de vreugde gebleven.


Daarover en over mijn liefde voor la bella Italia ventileer ik hier af en toe wat in de vorm van een pensioen-blog. Op de pagina ‘Allerlei’ komt veel bij elkaar wat me interesseert.

De dagelijkse blog uit mei 2010 tijdens mijn fietstocht naar Rome vind je hier.


Ook kun je mijn portretten bekijken, mijn koeienschilderijen en de fotoverzameling van de schilderijen van mijn vader Bernard Verheijen.


Verder maak je kennis met mijn passie voor alles wat met Italië te maken heeft en ik heb wat voorbeelden bewaard van mijn keramieklessen aan het Isala. Een daarmee in verband staande hobby is het omzetten van lesmateriaal beeldende vorming zodat leerlingen dit kunnen gebruiken op de iPad.


Verdere toevoegingen: Achterhoekse spreekwoorden op tegeltjes en schilderijen boetseren. (en zonder tekst, met geluid)


Sinds enige tijd heb ik mezelf helemaal ondergedompeld in het Achterhoekse dialect van mijn geboorstestreek en ik moet mezelf sterk inhouden om nu niet gelijk over te schakelen naar de taal die ik als kind en daarna vrijwel niet meer heb gesproken.

Drie jaar geleden ging ik luisteren naar een ‘veurlaesmargen’ in het DRU-gebouw te Ulft. Zeer onder de indruk van die vertrouwde klanken en zinnen van vroeger, gaf ik mezelf op als lid van de werkgroep d’Eigenspraok. Anderhalf jaar later werd ik tot voorzitter gebombardeerd. Belangrijkste wapenfeit tot nu toe was het opzetten van een digitaal maandblad waarin de leden van d’Eigenspraok verhalen en gedichten schrijven in onvervalst ‘Plat’ van rond de Oude IJssel. Klik voor een voorbeeld van onze krant.


Tjukes,

Jan Verheijen

janverheijen@gmail.com

Daarover en over mijn liefde voor la bella Italia ventileer ik hier af en toe wat in de vorm van een pensioen-blog.


Tanti saluti, Jan Verheijen

JanMac.nl