De naam van deze pagina suggereert terecht een verband tussen Jan en Mac.

Deze inmiddels 32 jaar durende connectie heeft mede geleid tot veel arbeidsvreugde. Hoewel de arbeid al enkele jaren achter de rug is, is de vreugde gebleven.


Daarover en over mijn liefde voor la bella Italia ventileer ik hier af en toe wat in de vorm van een pensioen-blog. Op de pagina ‘Allerlei’ komt veel bij elkaar wat me interesseert.

De dagelijkse blog uit mei 2010 tijdens mijn fietstocht naar Rome vind je hier.


Ook kun je mijn portretten bekijken, mijn koeienschilderijen en de fotoverzameling van de schilderijen van mijn vader Bernard Verheijen.


Verder maak je kennis met mijn passie voor alles wat met Italië te maken heeft en ik heb wat voorbeelden bewaard van mijn keramieklessen aan het Isala. Een daarmee in verband staande hobby is het omzetten van lesmateriaal beeldende vorming zodat leerlingen dit kunnen gebruiken op de iPad.


Verdere toevoegingen: Achterhoekse spreekwoorden op tegeltjes en schilderijen boetseren. (en zonder tekst, met geluid)


Sinds 2017 heb ik mezelf helemaal ondergedompeld in het Achterhoekse dialect van mijn geboortestreek. Op een zondag in november 2016 ging ik luisteren naar een ‘veurlaesmargen’ in het DRU-gebouw te Ulft. Zeer onder de indruk van die vertrouwde klanken en woorden van vroeger gaf ik mezelf enkele maanden later op als lid van de werkgroep d’Eigenspraok. Anderhalf jaar later werd ik tot voorzitter gebombardeerd. Belangrijkste wapenfeit tot nu toe was het opzetten van een digitaal maandblad waarin verhalen en gedichten in onvervalst ‘Plat’ uit de Achterhoek en later ook de Liemers. Klik voor onze krant.

Helaas heb ik in maart 2022 het besluit moeten nemen om het blad niet verder voort te zetten, maar de 34 afleveringen zijn nog steeds te bekijken op genoemde website.


Tjukes,

Jan Verheijen

janverheijen@gmail.com

Daarover en over mijn liefde voor la bella Italia ventileer ik hier af en toe wat in de vorm van een pensioen-blog.


Tanti saluti, Jan Verheijen

JanMac.nl