We hadden eigenlijk allebei geen idee wat we ervan moesten verwachten, dus dat was op zich ook wel weer spannend. Op 21 november was het dan zover. We hadden om 8 uur bij het Amphion afgesproken om daarna met z’n tweeën naar binnen te gaan. De voorstelling was in de ‘kleine Voorhuis zaal’ waar we allebei nog nooit geweest waren, dus daar eenmaal aangekomen maar even gewacht tot de voorstelling begon en ondertussen het publiek een beetje ‘geanalyseerd’. Laat ik het zo zeggen: we trokken de gemiddelde leeftijd wel héél erg naar beneden. Op dat moment hadden we wel zoiets van: ‘is dit wel iets voor ons?’. Toen de zaal open ging zijn we eigenlijk gelijk opgesprongen en hebben we de beste plaatsen uitgezocht: midden voor het podium op de derde rij, zodat je ook niet helemaal vooraan zat. Gelijk maar even de instrumenten bekeken waarvan er een paar er toch wel heel vreemd uit zagen. En toen kon wat ons betreft de voorstelling beginnen!

Omdat Maartje en ik allebei nog een culturele activiteit moesten doen en we toch al graag samen wilden gaan, hebben we op de site van het Amphion een voorstelling uitgezocht op de datum dat we allebei konden.

En daar is Hannelore Bedert met haar voorstelling ‘Janker’ uit gekomen.

Inleiding


De voorstelling bestond uit verschillende soorten liedjes, zo had je de ‘wraakliedjes’ en de ‘gevoelige liedjes’ de stijl was heel divers. Er waren echte rockliedjes, ballads, maar ook pop speelde een belangrijke rol. De voorstelling was heel persoonlijk omdat ze voorafgaande aan elk liedje een korte toelichting gaf waarom ze dit liedje bedacht, gemaakt en geschreven had. Hierdoor werd het publiek heel erg betrokken bij haar leven en kwam het allemaal heel persoonlijk over.

De meeste liedjes werden in het West-Vlaams gezongen omdat ze zelf ook een West-Vlaamse is. Toch waren er ook veel liedjes in het Nederlands waardoor ik de tekst hiervan veel beter kon verstaan. Deze liedjes vond ik ook wel interessanter omdat je dan toch beter begrijpt waar het over gaat. De show ging vooral om haar ‘ex-lief’ waar ze ook verschillende ‘gevoelige liedjes’ en natuurlijk verschillende ‘wraak liedjes’ over geschreven heeft. Ze vertelde alles op een luchtige manier waardoor het toch allemaal niet té zwaar werd. Vooral bij de toelichting op de ‘wraak liedjes’ was ze erg grappig met haar uitspraken. Dit was een leuke afwisseling met de gevoeligere liedjes omdat we dan toch ook even konden lachen.

Liedjes

Muziek-CA

Nadia van Kooij

V4a

Gezien in:

Amphion Doetinchem

Op:

21-11-2008


De muziek

 Mening


 
 

‘Janker’