In de krant kwam ik een aankondiging tegen van de smeedwerktentoonstelling Oerkracht. Dit sprak mij aan omdat ik er nooit aan gedacht had dat je ook van ijzer en staal kunstwerken kan maken. Ik wilde dit dan ook graag zien. Ook is het bijzonder dat dit een internationale expositie is die wel 4 maanden duurt. De expositie is op 2 plaatsen binnen: het DRU-gebouw in Ulft en het Augustahospital in Anholt, en op 28 locaties buiten die met een fietsroute verbonden worden. het bijbehorende boekje kost €1.50. Wat ook bijzonder is, is dat er wel 260 objecten getoond worden.

‘Oerkracht’  duurt 4 maanden, maar in het pinksterweekend waren er ook demonstraties en workshops dus ging ik op zaterdag 26 mei. Ik ben namelijk niet alleen geïnteresseerd in de kunst maar ook hoe die gemaakt wordt.

Mijn moeder is met me mee gegaan omdat ze houdt van exposities vooral als ze streekgebonden zijn, ook is ze fietsliefhebber. Ik heb in de voorafgaande week in meerdere kranten naar artikelen gesnuffeld over oerkracht en ook na afloop heb ik artikelen gevonden, die sluit ik allemaal bij.

inleiding


Door: margo wisselink

datum: 26-5-2007

Klas: V5b

  1. het dru-gebouw

  2. het dru-gebouw II

  3. op de fiets

  4. smeden

  5. gieten en conclusie

CA-verslag beeldend