Dit is de eerste locatie van de fietstocht. hier worden heel veel kleinere kunst-werken getoond. Wat ik het meest opvallende vond is de grote diversiteit tussen de getoonde objecten. De rozen hiernaast zijn zeer gedetailleerd en natuurgetrouw, het kunstwerk rechts ervan is sterk abstract. En toch zijn  beide van ijzer!

Niet alles was helemaal van ijzer: Er waren ook voorwerpen die bezet waren met glas en edelstenen zoals het werk hier links.

Het kunstwerk rechts ziet er op het eerste gezicht niet ingewikkeld uit, maar dat is het wel: de middelste staaf blijft heen en weer slaan, als de klepel van een klok. Zeer indrukwekkend gemaakt van een paar ijzeren staven.

Ook het kunstwerk hiernaast is van ijzer: Het suggereert een lap stof die met naald en draad aan elkaar genaaid werd. Het object is gemaakt van 2 stukken plaatijzer in driehoekvorm. Ze zijn aan de randen een beetje omgebogen om het geheel op stof te laten lijken. Op de plaats waar al ‘genaaid’ is zijn gaten geboord waar een ijzeren draad doorheen is gehaald. Ook op deze plaats zijn de ijzeren platen iets gebogen, net zoals een lap stof zou buigen bij verwerking.

De ‘huttekearl’ mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze expositie. Dit bronzen beeld sierde jarenlang de hoofdingang van de ‘Hut’, de ijzergieterij DRU.

Het beeld is mooi gemaakt: De kleding en het gezicht van de man zijn heel echt en als je in de schep (de lummel) kijkt, is het vloeibare ijzer ook heel overtuigend weergegeven.

Rozen uit smeedijzer

Bij de lederhose waren zelfs de bretels van ijzer.