Introdans 2003


Introdans dinsdag 30 september 2003, door Helmke uit V4b


Alweer zes weken op school, elk uur maar saai in die schoolbanken, dan wil je wel weer eens wat anders.... en gelukkig was daar ckv! Een uurtje Introdansen voor de afwisseling.

Op dinsdag stond de hele ckv-klas het vierde uur klaar in de aula waar we les zouden krijgen. Allemaal nog wat verward aan het kijken, want niemand had een idee wat we nu zouden krijgen behalve dan degenen die al iets van de vorige groep op hadden gevangen...

Na een half uurtje film over introdans te hebben gekeken was de verwachting bij velen alweer erg gedaald, werd het tóch weer zo'n saai zit-lesuur?!

Maar nee hoor, blijkbaar hadden de mensen van Introdans, deze vraag al aan voelen komen, want op dat moment kwam er (eindelijk) de aankondiging waar iedereen op zat te wachten : „Zo jongens en meisjes, nu is het tijd om zelf eens wat te gaan dansen..”


De hele groep strompelend (want ja, je wordt wel een beetje duf van die filmpjes en de uitleg) naar de aula toe en in rijen opstellen, wat overigens nog een heel gedoe was. Er had zich ondertussen al een aardig publiek verzameld rond de aula en niemand zat nou echt te springen om daar midden vooraan een beetje te gaan dansen. Dus de rijen schoven steeds dichter tegen de tafels aan, maar ook dit had de leiding door.

Eindelijk in rijen opgesteld konden we dan beginnen. Eerst nog even op de plaats lopen en een beetje opwarmen maar toen begon het echte werk: „Loop en...rechterarm en....klap en schouders...en rechtervoet, linkervoet...en naar beneden, weer omhoog...”

Binnen korte tijd hadden we een ingewikkeld break-dance achtig dansje in elkaar gezet, inclusief een pas waarbij je half op de grond lag. Erg leuk om te doen en het lukte ook nog (op een paar mensen na die na het grond-pasje op de grond bleven liggen).


Na dit ook nog eens in twee groepen tegenover elkaar te hebben gedanst was het alweer tijd om te stoppen.

Erg jammer, want het was een hele leuke les. De volgende keer mogen ze er wel anderhalf uur van maken in plaats van maar één uurtje. Maar aan de bezwete gezichten te zien had iedereen leuk meegedaan. En dat vond de docente ook.

Ik vond het een erg leuke les, die van mij wel vaker herhaald mag worden, of iets hiermee te vergelijken. Zeker weten een leuke onderbreking tussen de schoolbanken door!

gemaakt op een fruitcomputerhttp://www.joepmac.nl