De wereld van Katherina van Kleef

museum het Valkhof Nijmegen

 

Lizzy Dellemann V5D

  1. 1.inleiding

  2. 2.kennis

  3. 3.maaltijd

  4. 4.3D boek

  5. 5.technische           informatie

30 december 20009 ben ik met mijn vader, moeder en broertje naar het Valkhof museum in Nijmegen geweest. Hier werd het getijdenboek van Katherina van Kleef uitgebreid geshowd. Niet alleen kon je het getijdenboek bekijken, ook zag je de kleding van de tijd waarin Katherina leefde en zag je twee 3D-films, waarin je uitleg van Katherina ‘persoonlijk’ kreeg; over haar leven en natuurlijk over haar pronkstuk, het getijdenboek. Katherina leefde in de 15e eeuw.

De reden dat wij hierna toe zijn gegaan, is omdat mijn andere broer meegeholpen heeft met de 3D-films te maken. Hij doet namelijk de opleiding gamedesign en hiervoor moet hij natuurlijk goed 3D-dingen kunnen maken. Op dit moment loopt hij stage bij het bedrijf die de 3D-films moest maken voor het Valkhof museum. Wij waren wel benieuwd hoe die films eruit zagen, dus zijn wij naar het museum geweest.

De tekeningen in het getijdenboek (die ik ga bespreken) zijn heel klein, dus was het onmogelijk om daar een foto van te maken. Daarom heb ik vergrote afbeeldingen gescand uit het boekje dat we bij het museum hebben gekocht.

De Meester van Katherina van Kleef, De Heilige Familie aan het werk (folio M-149 in Getijdenboek van Katherina van Kleef), ca. 1440